Kaapoaapeli & Hemmielina, luku yksi

[älä kysy, ei aavistustakaan mikä tämä on. aloitin epäkorrektina lastenkirjana eilen junassa. sitten tästä alkoi tulla jotakin muuta. katsotaan jatkanko.]

1.

Tyypit veti jalkaansa ne farkut jotka oli jääneet lyhyiksi ja joista äiti oli leikannut Fiskarseilla shortsit. Jos se laittoi ne pyykkikoneeseen yhdessä tummien vaatteiden kanssa niin se kirosi sitä leikkauskohdasta irtoavaa nöyhtää aina. Vaikka niiden lasten kuullen. Koska se ei ollut jaksanut ommella niitä. Se oli muka ammattilainen. Ei pyykkäämisessä tai ompelussa vaan lasten kasvattamisessa. Ehkä myös kiroamisessa.

Nämä tyypit, sen lapset – Kaapoaapeli ja Hemmielina – kasvoivat pellossa. Äiti ei koskaan erottanut rikkaruohojakaan persiljan hennoista iduista ja antoi kaikkien kasvaa – varmuuden vuoksi. Lapsensa Kaapoaapelin ja Hemmielinan äiti erotti kyllä muiden lapsista, muttei juuri muusta. Joskus hän kutsui illalla lapsiansa sisään ja lukitsi oven kahden koiran päästyä perille. Vara-avain oli vanhassa villasukassa puuvajan perällä.

Kaapoaapelin lohjennut isovarpaankynsi viisti asfalttia kun hän juoksi Hemmielinan perässä aliskalle. Pyörätiellä oli lasinsiruja, mutta kumpikin tiesi, etteivät ne koskaan osuneet jalkaan. Jonkun muun jalkaan ehkä, muttei heidän. Aliskalla tuli vastaan thaimaalaisen grillin vanha hampaaton nainen. Farkkushortsityypit koskivat peukaloilla otsaansa kahdesti ja muuttuivat näkymättömiksi ohituksen ajaksi. Nainen oli outo. Käveli villasukat jalassa, siis pelkät sukat, keskellä kesää.

Ennen markettia tuli se talo, jonka koiraa kiskottiin narusta liian lujaa ja jonka lapsilla oli kummallakin hermostunut, kimittävä ääni ja puhevika. Kaapoaapeli ja Hemmielina eivät halunneet alkaa niitä. Se puhevika ei ollut mikään juttu, mutta niiden kotona sai tehdä mitä vaan. Farkkushortsit tekivät auringon kanssa rajaa kesäpolvien yläpuolelle. Koulun terveydenhoitaja oli kysynyt mustelmista.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s