Kiire on kiirettä

Et ole linkittänyt, julkaissut tai kommentoinut mitään viiteen päivään. Kaikki 127 sivustasi tykkäävää eivät ole kuulleet sinusta vähään aikaan. Aktiivisuus sivullasi laskee. Haluatko buustata julkaisujasi? Viidellä eurolla saattaisit saada 400-1100 ihmistä lukemaan julkaisusi.
– Facebook

Onnittelut, artikkeliasi on luettu sata kertaa. Haluatko nähdä muitakin tilastoja? Tiesitkö, että kollegasi julkaisuja on lainattu sataviisikymmentä kertaa. Haluatko onnitella häntä? Lisää julkaisujasi niin saat enemmän näkyvyyttä.
– Research Gate

Lapsi hyötyisi kyllä vielä kolmannesta viikkokerrasta. Varmasti on vaikeaa järjestää. Työhän siinä kärsii; työajallahan te kuljetatte häntä. Mutta mikä teille on tärkeintä? En toki halua painostaa. Mutta pidän tätä erittäin tarpeellisena.
– terapeutti

Hienosti tuntumalla, sopivan pyöreä. Tasainen nätti ravi. Kolme askelta käyntiä. Ravi jatkuu. Selkeä keskiravi. Koonti. Odota, kakkaan välillä. Noniin, koottua raviahan se oli. Ja sitten nättiä hallittua laukkaa, eikö niin. Ja ravia. Saisko jo nostaa laukan, saisko? Ok, odotan. Kiitos kun muistat pehmeät kädet. Sori tuosta kulman oikaisusta.
– suomenhevonen

Kun teet tästä tuotteesta dippiä, laitatko dipin a) kulhoon, vai b) dippaatko suoraan tästä purkista? Tähän ei ole oikeaa vastausta, olen vain utelias.
– Oatly kaurafraiche, 200ml

Voitko kirjoittaa suosituksen, auttaa muokkaamaan CV:n, kommentoida artikkelikäsikirjoitusta, kommentoida abstraktia, kommentoida hakemusta, vinkata luettavaa, selittää immanenssin, pitää skype-palaverin, lähteä kahville?
– jatko-opiskelijat

Voisitko mitenkään harkita, vaikka tiedän, että olet kiireinen, että olisiko mitenkään mahdollista, vaikka tiedän, että ehkä ei, että jos kumminkin suostuisit ohjaajakseni? Voin odottaa vaikka vuoden. Vaikka kaksi vuotta. Voin vaikka muuttaa Suomeen, jos on ihan pakko.
– tuleva jatko-opiskelija

Äiti sää et ikinä oo meidän kanssa. Sulla on aina vaan töitä. Aina.
– Lapsi

Hidasta ruokaa, hitaita kaupunkeja, hidasta tutkimusta, jopa hidasta tiedettä. Hidastaminen on hyvinvointia, elämän hallintaa, itsensä ja ympäristönsä kunnioittamista. Hitaus on laadun paranemista, kuluttamisen vastustamista, kapitalismille keskisormen näyttämistä. Kiire on kirosana, oma syy, heikkojen hommaa. Alistumista.
– The Slow Movement

Lapsi tarvitsee hiihtovarusteet tällä viikolla.
– Wilma

Meillä on vaan noita suksipaketteja, niissä ei ole kuin nämä kolme kokoa.
– keskustan KCM

Meillä ei ole suksia.
– keskustan Prisma

Meillä ei ole juuri sitä kokoa nyt, on päässyt loppumaan.
– isompi Prisma

Varaa aika huoltoon. Lisää pesunestettä. Lämmitin kytketty pois päältä, polttoneste vähissä.
– auto

Kiire ei ole pelkästään oma syy. Kiire ei ole pelkästään sosiokulttuurinen konstruktio tai kapitalistisen vallankäytön sisäistetty ruoska. Ei se ole myöskään tuotteliaisuuden tai ahkeruuden merkki. Ei se ole mitään sen ihmeellisempää kuin että on enemmän tekemistä kuin mihin olisi aikaa. Joskus vain on kiire.
– minä ja pina colada -pullo, kello 0.54

Advertisements

4 comments

  1. Feel you sister ❤ Jos voisi ostaa lisää tunteja vuorokauteen, niin tekisin sen. Hinnalla ei (melkein) olisi merkitystä. Just aamulla mietin, että mitenhän kauan tätä päivästä toiseen rämpimistä ja suorittamista jatkuu. Kuin laput silmillä kulkisi, kun ei ehdi katsoa edes ympärilleen. Enkä todellakaan ole tuottelias: mä vain selviän 😀
    Keväistä tiistaita!

    Liked by 1 person

    1. Ja sitten vielä kun sitä ei pitäisi tunnustaa, että on kiire. Kun joku kysyy “Miten menee?” niin onko tylsempää vastausta kuin “Kiirettä pitää”. Paitsi a) tylsältä vastaukselta, kiire vaikuttaa b) tärkeilyltä, ja c) huonolta elämänhallinnalta. Olisi hip ja cool olla hidas ja ei-kiireinen. Mutta ei onnistu. Ja todellakaan kiireessä ei tuota oikein mitään, sammuttelee tulipaloja vaan. Jatketaan rämpimistä ja vastaillaan vaan tukka hulmuten “Kiire on, ihan oikea kiire, ei ehdi nyt, moikka”.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s