Tamma ja Perämeri

Se mitä kotona asuva toinen aikuinen ei lakkaa koskaan olemasta on paras ystävä. Sellainen, joka tietää kaikki Tärkeät Asiat. Ja järjestää niin, että kaksi ihmistä, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta hevosen kuljettamisesta yhtään mihinkään, lähtee trailerin kanssa matkaan. Ja kuljettaa hirnuvan tamman pieniä hiekkateitä pitkin varovasti sen meren luo jonka äärellä minun ei ole koskaan paha olla. Sille rannalle, joka jatkuu autiona kilometrejä ja jonka hiekkaa heittelee aina merituuli.

Ja tamma, joka ei ole yli vuoteen matkannut mihinkään, varsinkaan yksin, peruuttaa trailerista rantaniityn reunaan vain ihan vähän hermostuneena. Sen kanssa kävellään rantapolkua ja hiekkadyynejä pitkin rantaan ja se hirnuu yksinäisyyttään, mutta rauhoittuu kahlaamaan ja kuuntelemaan kurkia. Enkä olisi ikinä uskonut, että laukkaisin syysiltana vesi räiskyen omalla tammalla maailman rakkaimmalla rannalla. Enkä olisi siihen yksin pystynytkään, en olisi edes uskaltanut yrittää.

Ja siksi, vaikka monta asiaa on muuttumassa, tuntuu että melkein mikä tahansa on vielä mahdollista. Uskallan kotimatkalla haaveilla ääneen syysillasta, jolloin istun oman talon terassilla ja katson lasten kanssa sille samalle merelle. Talon pirtissä on pitkät kirjavat räsymatot ja isot ikkunat merelle. Muulla ei niin hirveästi ole väliä. Rantaniityllä suomenlampaita ja tallissa tamma ja sen kaveri. Olin tähän asti ajatellut, ettei se ole ikinä mahdollista, ei millään. Mutta voihan se ollakin.

Advertisements

3 comments

      1. Vain tuo tuntemusten vaihtelu on tuntunut pysyvältä… Olen ajatellut, että niin kauan kuin jaksan kaivaa asioista huumoria, peli ei ole menetetty 🙂 Ja kun peli ei ole menetetty, on niitä mahdollisuuksiakin.

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s