Protestanttinen epäonnistuja

No nyt on selkeästi palautteen perusteella lukijakunta jakautunut kahtia. Ensimmäinen porukka – siskon mies mukaan lukien – on sitä mieltä, että blogi on mennyt ihan liian siirapiksi. Toinen porukka kaipaa vielä suorempaa ja sensuroimattomampaa sisältöä (herranjestas ihmiset – ei – helmikuussa ulkoportailla ei tietääkseni ole hekumallista harrastaa seksiä: se portailta löytynyt kortsu oli taskusta pudonnut käyttämätön!). Päätän yrittää miellyttää ensimäistä kohderyhmää, palata ruotuun ja keskittyä kaikkeen mikä on pielessä.

Lentokone Oulusta Helsinkiin on myöhässä puoli tuntia. Joudun juoksemaan Oslon lennon portille, arviolta 150 metriä. Yritän närkästyä, mutta nukahdan koneeseen ennen kuin onnistun. Oslossa sataa lunta. Iloitsen ensin uudesta mahdollisuudesta pohjoismaiseen synkkyyteen, mutta kaupunki on perhanan kaunis hiljaisessa lumisateessa myöhään sunnuntai-iltana.

Hotellissa sentään tärpää. MacBook ei onnistu liittymään wifiin millään. Seuraavan päivän luento on vasta puoliksi suunniteltu ja teen sen loppuun kännykän varassa. Suuren vastoinkäymisen kynsissä lähetän ”Vittu ko vituttaa” viestin uudelle ihmiselle, mutta sieltä vastataan empaattisesti ja toivottaen kauniita unia – pusuemoji vesittää viimeisenkin ärtymyksen rippeen. Päätän jatkaa epäonnistumisten yrittämistä aamulla.

Sukkahousuissa on reikä varpaiden kohdalla! Alamäki alkaa ihan varmasti tästä. Kriittisen lapsuustutkimuksen tutkimusseminaari ei kuitenkaan epäonnistu mistään kohtaa, jätän sen raportoimatta etten menetä siskon miestä lukijakunnasta. Ajattelen, että iltaa kohti kurjuus lisääntyy ihan varmasti. Nousemme ennen illallista korkean hotellin kahdenteenkymmenenteenensimmäiseen kerrokseen näköalabaariin ja tilaamme oikeat drinkit. Tässä vaiheessa päivää koko seurue nauraa jo päin naamaani sille, että viestitelen puolen tunnin välein uuden poikaystävän kanssa. Lasketaanko se vastoinkäymiseksi? Tai ehkä se, että tilaan ensin passionhedelmädrinkin vaniljasmirnoffilla ja se on ihan hyvää, mutta Camillan hapan vihreä rommicocktail on paljon parempi? Tai että puhelimesta loppuu akku ennen kahdeksannenkymmenennen sydänviestin lähettämistä?

Illallisen jälkeen kauniisti harmaantuneen ikinuoren professorin kotona huomaan, että rintaliivien metallinen kaarituki on katkennut ja sen terävä pää on raapinut oikean rinnanalusen verille. Mietin hetken kuinka groteskia olisi ottaa valokuva sillä tämä nyt todellakin oli varmasti oikea vastoinkäyminen. Olin vihdoinkin onnistunut epäonnistumaan. Oman elämäni MacGyverina korjaan tilanteen kuitenkin mailateipillä ja puhelimessakin on taas virtaa. Lisää pusuemojeita. Luovutan taas hetkeksi.

Paatuneiden valaansyöjien maassa odotan saavani lounaaksi keitettyä parsaa, ja pääseväni viimeinkin valittamaan elämän kurjuutta. Mutta yliopiston ruokalassa on tarjolla talvinen pataruoka – ei soijarouheilla tai tofulla vaan Oumphilla! Saan yllätyksekseni tietää, että luennointipalkkio kahden päivän töistä on neljä kertaa suurempi kuin mitä odotin. Norjalainen professori pahoittelee, ettei hän kykene enempään. Koko kaupunki kylpee auringossa aamusta auringonlaskuun. Sydänemojien saldo huitelee parissasadassa. Kotona kentällä odottaa uusi ihminen vaikka kone on perillä vasta keskellä yötä.

Päätän lyödä hanskat tiskiin – tästä kohti elämää ei saa alamäkeä hakemallakaan. Se pelottaa ihan vähän. Protestanttinen aavistus kaiken pohjimmaisesta ankeudesta á la ”itku pitkästä ilosta” lähtee samalla lennolla Oslosta kohti kotia. Mutta juuri nyt ei itketä. Lähetän vielä pari pusuemojia ennen kuin lentoemäntä pyytää nyt jo todellakin laittamaan kännykän lentotilaan.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s